Készült: 2012-ben, Budapesten, a natur biokal / natúr biokál termékek elterjesztése és az egészség megőrzése érdekében.

alkalmazások
termék árak postaköltség futár költség a gyártó a forgalmazó kapcsolat fő oldal
rendeljen
most!
Natúr Biokál termékekkel egy egészség-barátabb mezőgazdaságért!A Natúr Biokál ® 01 ről bővebben
írja meg tapasztalatait a fórumba
vagy küldjön emailt

a natúr biokál ®
natúr biokál ® 01
natúr biokál ® 02
natúr biokál ® 03
natúr biokál ® 05

elért előnyök:

almában
burgonyában
búzában
csemete kertben
dísznövényekben
fűszer paprikában
szőlőben
zöldségfélékben
képtár
NATUR BIOKÁL® 01
Szerves és szervetlen természetes alapanyagokból álló
permetező- és csávázó anyag kompozíció (permetanyag).

EGYEDÜLÁLLÓ TALAJ- ÉS NÖVÉNYKONDÍCIONÁLÓ,
TOVÁBBÁ NÖVÉNYVÉDŐ TERMÉK !

- Cél:Természetes hatóanyagokkal teljesen, vagy részben kiváltani  a műtrágyázást és a szintetikus növényvédelmet,             mindezzel megvalósítani a sikeres és nyereséges gazdálkodást, és az egészséges, valamintpiacképes                                 élelmiszertermelést !

- A NATUR BIOKÁL® 01 összetétele 

  • Gyógynövények gyógyvizes kivonata  /57%/
  • Gilisztahumusz gyógyvizes kivonata    /38%/
  • Illóolajok                                                     /5%/
  • Mindez gyógyvizes szuszpenzióban (enyhén lúgos alkálihidrogén-karbonátos hévíz, jodid- és egyéb nyomelem-ion tartalommal) (Mindezek a gyártó saját, vagy általa kontrollált minőségű forrásból!)

- Felhasználási területek:

  • A Natur Biokál® 01-e a szántóföldi növénytermesztésben, a zöldség -  és gyümölcskultúrákban erdészeti csemetekertekben, továbbá minden egyéb növény esetében javasoljuk. 
  • Csávázásra, talaj- és növénykondícionálásra, növénytáplálásra, a növények erősítésére, valamint az átfogó növényvédelemre,
  • gomba-, baktérium- és vírusok okzta megbetegedések megelőzésére,
  • kártevők riasztására- és távoltartására,
  • továbbá a környezeti hatásoknak ellenálló- (alkalmazkodó-) képesség növelésére, mindezek által
  • a  termésbiztonság, a termésmennyiség és a termésminőség fokozására !

- A főbb hatásmechanizmusok, amelyek egyidejűleg hatnak!
(ilyen tulajdonsággal a                          szintetikus szerek nem rendelkeznek!)
  • növeli a növény testtömegét, lombfelületét és szárvastagságát úgy, hogy annak szárazanyagtartalma változatlan marad, vagy nő az eredti kezeletlenhez képest,
  • növeli a klorofill-képződést és a légzés aktivitását, így intenzívebbé válik a fotoszintézis, fokozódik a növekedés és ellenállóság;
  • megvastagítja és megkeményíti a növény bőrszövetét, valamint növeli az olaj- és viaszréteg kialakulását, így kialakul a gombák és baktériumok, valamint szívó és rágó károsítása elleni védelem;
  • károsítja (elszárítja) a kórokozó gombák micéliumait, valamint a kis méretű, puha kitinburkú ízeltlábúakat, de a méhekre és a hasznos élő szervezetekre veszélytelen!
  • hatóanyagaival a polifenolok és más immunanyagok szintézisét indukálja, így kialakul a rezisztencia a hervadás ellen, allelopátiás- és repellens-hatások – ami szárazságtűrés, kártevőgátlás és riasztás;
  • hatóanyagai virucid, baktericid és fungicid hatásokkal bírnak, amivel megakadályozzák a gombák-, a baktériumok és a vírusok szaporodását;
  • tapadásfokozó és kiváló nedvesítő hatás jellemző rá, így jelentős hatás-növekedés tapadásfokozó adalék nélkül is;
  • speciális, ún. másodlagos védekezési anyagcsere-termékek és funkciók (fitoalecinek, etilén, fenolok, szerves savak, flavonoidok, antioxidánsok stb.) – megemelkedett antifugális és antibakteriális aktivitás, 
  • a fokozott a hatásnövelés biztosítja a gyökérzet egészséges és erőteljes növekedését is, így  javul a tápanyagfelvételi képesség, a szárazságtűrés, a növekedés és a stressztűrő-képesség, továbbá gyökérzöldségeknél és gyökgumósoknál a tárolhatóság, 
  • jelentős mértékben hasznosíthatóvá válnak az addig felvehetetlen makró- és mikroelemek, amik addig a növény számára felvehetelen kötésben voltak a talajban;
  • az eredeti talajélet-fenntartása és erős regenerálása, huzamosabb használat alatt annak fokozódása, továbbá a lombozaton át megvalósított növénytáplálás  biztosítja az egészséges, jól táplált és fokozottan alkalmazkodóképes növényt, továbbá  a termésbiztonságot és a kiváló mennyiségi és minőségi terméseredményeket.

 

- A NATUR BIOKÁL ® 01 alkalmazási területei és módszerei (általános):

Kezelésenkénti dózisok
  Üzemben      Kisgazdaságban
Csávázás (1 ha-ra szükséges vetőmaghoz)    3 l Natúr Biokál® 01
 és
+5-10 l víz
(arányosan ugyanaz)
Szántóföldi kultúrákban (gabonák, olajos-,
 
hüvelyes- és zöldségnövények,tömegtakarmányok stb.) Bogyósok, kertészeti, zöldség- és virág-
 félék, pázsit, díszcserjék, csemeték, szőlő stb.
 10 l/ha  Natúr Biokál® 01
200-300 l vízhez
0,6-1,0 l Natúr Biokál® 01
10 l vízhez
Gyümölcs- és más fák. 15 l/ha Natúr Biokál® 01
350-450 l vízhez
0,8-1,1 l Natúr Biokál® 01
10 l vízhez
       Növényenként a pontos adagolás és a ciklusidők a flakonon találhatók!

- Az alkalmazás kiemelt előnyei:  

  • Megvalósul a eddigi műtrágyázás és/vagy a rossz istállótrágyázás, továbbá a szintetikus növényvédelem teljes kiváltása.
  • Általában 10-15%.-os terméshozam-növekedés, és 16-20%-os termelési költségcsökkenés következik be.
  • Látványosan és gyorsan kedvezőbbé válnak a termelési tényezők (makro-mikro), pl. talajszerkezet, táplálóhatás, növény-erősség, termelő- és ellenálló-képesség stb.
  • Jelentősen javul a termékminőség (pl. nő a gabona-sikér, a gyümölcsök cukor- és aromatartalma, a zöldségek íz- és aromaanyagai, általában az ásványi- és vitamin-tartalom, de csökken a termények víz- és károsanyag- tartalma stb.), mindezek révén összességében növekszik a Natur Biokál ®-al kezelt termékek- termények piacossága.

- Kinek ajánlható a NATUR BIOKÁL® 01?

  • Minden nagy-, közepes- és kisgazdaságnak.
  • Bármilyen gazdálkodási technológiába (hagyományos iparszerű, öko-bio, integrált, márkázott, természetvédelmi stb.).
  • Az átlagostól a szélsőséges talajviszonyokig.
  • Az eredményeire büszke, a családja, a munkatársai és a szakmai közvélemény előtt bizonyítani akaró gazdálkodóknak és vállalkozóknak.

- Kiszerelések:

 

                                     

      1 liter                       5 liter                         10 liter                               50 liter                                     1m³konténer

- Eltarthatóság: 

       Eredeti, zárt csomagolásban (1-5-10 literes műanyag flakonban illetve kannában, 1000 literes műanyag tartályban), száraz,         napfénytől mentes, fedett helyen, +5 ºC feletti hőmérsékleten 5 évig, egyébb, de fagymentes körülmények között                             pedig 2 évig eltartható.

- Forgalombahozatali engedély száma: FVM 90196/2006

   Biotermelőknek a   BIOKULTÚRA SZÖVETSÉG ajánlásával és a  BIOKONTROLL HUNGÁRIA  engedélyével.

20 éve bizonyít, közel ötszáz üzemben!

                                                                                                                           <<<vissza                    irány az alkalmazások>>>

© 2012 Budapest, designed and operated by Zoltan Somogyi.  All Rights Reserved!