Készült: 2012-ben, Budapesten, a natur biokal / natúr biokál termékek elterjesztése és az egészség megőrzése érdekében.

alkalmazások
termék árak postaköltség futár költség a gyártó a forgalmazó kapcsolat fő oldal
rendeljen
most!
Natúr Biokál termékekkel egy egészség-barátabb mezőgazdaságért!
A Natúr Biokál ® 02 ről bővebben
írja meg tapasztalatait a fórumba
vagy küldjön emailt

a natúr biokál ®
natúr biokál ® 01
natúr biokál ® 02
natúr biokál ® 03
natúr biokál ® 05

elért előnyök:

almában
burgonyában
búzában
csemete kertben
dísznövényekben
fűszer paprikában
szőlőben
zöldségfélékben
képtár
NATUR BIOKÁL® 02
Szerves és szervetlen természetes alapanyagokból álló
permetezőanyag kompozíció (permetanyag).

EGYEDÜLÁLLÓ NÖVÉNYKONDÍCIONÁLÓ,
NÖVÉNYVÉDŐ, TERMÉSFOKOZÓ és MINŐSÉGJAVÍTÓ TERMÉK !

- Cél:Természetes hatóanyagokkal teljesen, vagy részben kiváltani  a műtrágyázást és a szintetikus növényvédelmet,             mindezzel megvalósítani a sikeres és nyereséges gazdálkodást, és az egészséges, valamintpiacképes                                 élelmiszertermelést !

- A NATUR BIOKÁL® 02 összetétele 

  • Gyógynövények gyógyvizes kivonata  /45%/
  • Gilisztahumusz gyógyvizes kivonata    /40%/
  • Illóolajok                                                     /5%/
  • Fahamu gyógyvizes kivonata                /10%/
  • Mindez gyógyvizes szuszpenzióban (enyhén lúgos alkálihidrogén-karbonátos hévíz, jodid- és egyéb nyomelem-ion tartalommal) (Mindezek a gyártó saját, vagy általa kontrollált minőségű forrásból!)

- Felhasználási területek:

  • a Natur Biokál ® 02-t kiemelten gyümölcs- és zöldségkultúrákban; dísznövények, örökzöldek és díszfák kezelésében, az erdőgazdaságban, mindenféle vetőmagtermesztésben javasoljuk;
  • kiemelkedően a növénytáplálásra, a növények erősítésére, 
  • átfogó és célzott növényvédelemre (pl. az általános gombásodás és kártevő ellenesség mellett kiemelten a tűzelhalás, az ágelhalás, a monília kezelésére, 
  • gomba-, baktérium- és vírusok okzta megbetegedések megelőzésére,
  • kártevők riasztására- és távoltartására, 
  • a virágzás intenzitásának-, időtartamának-, és a magkötés arányának emelése;
  • a termés biztonságának (beérettség), minőségének (szín, íz, zamat, szárazanyag, bel tartalom) fokozása;
  • a vetőmagvak csírázóképességének- és a kezelt növények ellenálló-(alkalmazkodó-) képességének jelentős növelése
  • továbbá a termésbiztonság, a termésmennyiség és a termésminőség fokozására !

- A főbb hatásmechanizmusok, amelyek egyidejűleg hatnak!
(ilyen tulajdonsággal a                          szintetikus szerek nem rendelkeznek!)
  • növeli a növény terméstömegét és a termés minőségét úgy, hogy annak szárazanyagtartalma változatlan marad, vagy nő az eredti kezeletlenhez képest,
  •  fokozza a kezelt növények természetes ellenálló-képességét és stressz tűrését, különösen szárazságtűrését (a magas Kálium-tartalom gyökérstimuláló!);
  • a nagy K-tartalomhoz köthető növényvédelmi eredmény: pl. kedvezőtlen hatások a patogéngombák sejtjeire azáltal, hogy a K-bikarbonát magasabb pH-értéket és nagyobb ozmotikus nyomást idéz elő, valamint támogatja a leveleken található természetes baktérium-flóra megerősödését, amely így elfoglalja a támadási felületet a kórokozó mikrobák elől;
  • meghosszabbítja és serkenti a virágzási és termésérési időszakot, ezáltal egyrészt javítja a megtermékenyített magok arányát (kötésarányt növel, üres magot csökkent-eltüntet!), másrészt tovább tart a tápanyagok beáramlási lehetősége, nincs kényszerérés és nő a termés minősége;megvastagítja és megkeményíti a növény bőrszövetét, valamint növeli az olaj- és viaszréteg kialakulását, így kialakul a gombák és baktériumok, valamint szívó és rágó károsítása elleni védelem;
  • károsítja (elszárítja) a kórokozó gombák micéliumait, valamint a kis méretű, puha kitinburkú ízeltlábúakat, de a méhekre és a hasznos élő szervezetekre veszélytelen!
  • hatóanyagaival a polifenolok és más immunanyagok szintézisét indukálja, így kialakul a rezisztencia a hervadás ellen, allelopátiás- és repellens-hatások – ami szárazságtűrés, kártevőgátlás és riasztás;
  • hatóanyagai virucid, baktericid és fungicid hatásokkal bírnak, amivel megakadályozzák a gombák-, a baktériumok és a vírusok szaporodását;
  • tapadásfokozó és kiváló nedvesítő hatás jellemző rá, így jelentős hatás-növekedés tapadásfokozó adalék nélkül is;
  • speciális, ún. másodlagos védekezési anyagcsere-termékek és funkciók (fitoalecinek, etilén, fenolok, szerves savak, flavonoidok, antioxidánsok stb.) – megemelkedett antifugális és antibakteriális aktivitás, 
  • a fokozott a hatásnövelés biztosítja a gyökérzet egészséges és erőteljes növekedését is, így  javul a tápanyagfelvételi képesség, a szárazságtűrés, a növekedés és a stressztűrő-képesség, továbbá gyökérzöldségeknél és gyökgumósoknál a tárolhatóság, 

- A NATUR BIOKÁL ® 02 alkalmazási területei és módszerei (általános):

Kezelésenkénti dózisok
  Üzemben      Kisgazdaságban
Szántóföldi kultúrákban (gabonák, olajos-,
 
hüvelyes- és zöldségnövények,tömegtakarmányok stb.)
Bogyósok, kertészeti, zöldség- és virág-
 félék, pázsit, díszcserjék,csemeték, szőlő stb.
 10 l/ha  Natúr Biokál® 02
200-300 l vízhez
0,6-1,0 l Natúr Biokál® 02
10 l vízhez
Gyümölcs- és más fák
(virágzástól 14-18 naponként,terméskötéstől 18-21 naponként)
15 l/ha Natúr Biokál® 02
350-450 l vízhez
0,8-1,1 l Natúr Biokál® 02
10 l vízhez
Tő-beöntözés (tavasszal 2-3 dl tövenként) 10 l Natúr Biokál® 02
50 l vízben 
10 l Natúr Biokál® 02
50 l vízben 

- Az alkalmazás kiemelt előnyei:  

  • Megvalósul a eddigi műtrágyázás és/vagy a rossz istállótrágyázás, továbbá a szintetikus növényvédelem teljes kiváltása.
  • Látványosan és gyorsan megszűnnek a gyenge termést jellemző tünetek, mint pl.: a kicsi, ill. apró termés. 
  • A gyümölcs-, szőlő-, gabonák, és zöldségeknél, hosszabbodik a rövid virágzási időszak, ill. növekszik a megtermékenyített magok száma, úgyszintén nő az érési idő és megszűnnek a hervadási tünetek.
  • Látványosan javul továbbá a termékek minősége, pl.: 
                                                                 nő a szárazanyag- és bel tartalom, 
                                                                 nő az íz-, szín-, aroma és élvezeti érték, 
                                                                 nő a gabona-sikér, a gyümölcs-cukortartalom,
                                                                 erősödik a vetőmagvak csírázó képessége és aránya stb.
                                                                
összességében növekszik a Natur Biokál ®-al kezelt termékek- termények piacossága

- Kinek ajánlható a NATUR BIOKÁL® 02?

  • Minden nagy-, közepes- és kisgazdaságnak.
  • Bármilyen gazdálkodási technológiába (hagyományos iparszerű, öko-bio, integrált, márkázott, természetvédelmi stb.).
  • Az átlagostól a szélsőséges talajviszonyokig.
  • Az eredményeire büszke, a családja, a munkatársai és a szakmai közvélemény előtt bizonyítani akaró gazdálkodóknak és vállalkozóknak.

- Kiszerelések:

 

                                                  

      1 liter                       5 liter                         10 liter                               50 liter                                     1m³konténer

- Eltarthatóság: 

       Eredeti, zárt csomagolásban (1-5-10 literes műanyag flakonban illetve kannában, 1000 literes műanyag tartályban), száraz,        napfénytől mentes, fedett helyen, +5 ºC feletti hőmérsékleten 5 évig eltartható, egyébb, de fagymentes körülmények között            pedig 2 évig !

- Forgalombahozatali engedély száma: FVM 90196/2006

   Biotermelőknek a   BIOKULTÚRA SZÖVETSÉG ajánlásával és a  BIOKONTROLL HUNGÁRIA  engedélyével.

20 éve bizonyít, közel ötszáz üzemben!

                                                                                                                           <<<vissza                    irány az alkalmazások>>>

© 2012 Budapest, designed and operated by Zoltan Somogyi.  All Rights Reserved!